Stiu ca suna urat- „Trenul Mortii”- dar vineri venind spre casa am avut impresia ca sunt in el.

Dupa ce am asteptat muuult in statia din Tudor sa vina 43, intr-un final a ajuns si autobuzul, traficul era ingrozitor si mergeam de parca stateam pe loc, am ajuns intr-un final in autogara de vest, mi-am lasat copila acolo si eu m-am indreptat spre un alt autobuz sa ajung la gara, am mers ce am mers si cand aproape sa ajung in statie autobuzul mi-a dat peste nas. Am continuat sa merg pe jos pana la gara. Trenul ajungea la 14:20 eu cu 5 miute inainte stateamla coada la bilet, am reusit intr-un final sa iau bilet si m-am indreptat spre tren, cand am ajuns in tren m-am speriat de cat de plin era trenul, am coborat de unde urcasem initial si am urca in alta parte unde era si mai aiurea dar numai aveam ce sa fac.

Imi rezervasem un loc la loja de langa baie, langa un batran care vorbea cu prietenul lui si imi spargea timpanul si un grup bine organizat de tigani cu „puradelul” in brate care din 5 in 5 minute mai tipau” Nu mai impingeti ca moare copilul”, ” Nu mai impingeti ca ma sufoc” sau cea mai dragutza replica, ” Nu mai impingeti ca se deschide usa si cade copilul din tren”.

La cateva statii mai incolo batranelul care ma surzea a coborat din tren, urmat de un alt barbat care era atat de grabit incat cred ca vroia sa ma impinga pe mine din tren, mi-am mentinut echilibrul si am ramas in tren. Trenul a pornit si odata cu pornirea lui a venit un miros ademenitor de ylang-ylang si levantica de la baie, cel mai frumos parfum pe care l-am simti vreodata. In tren era extraordinar de cald dar m-am gandit ca e din cauza multimii de oameni din el, dar bineinteles ca nu era asa, peste vreo 5 minute a venit controlorul cu inca cineva si s-au gandit sa opreasca caldura. Dupa ce s-a oprit caldura a inceput sa fie aerul ceva mai respirabil iar la doua statii mai incolo a inceput sa fie si mai respirabil deoarece a coborat grupul de tigani din tren .

Intr-un final cum stateam eu pe coridor, un barbat care trebuia sa coboare mi-a cedat locul lui si m-am simtit si eu mai bine ca am reusit sa stau jos. Din momentul in care m-am asezat m-am simti mult mai bine si nu am mai avut senzatia ca sunt in „Trenul mortii”.

Concluzia mea pe ziua de vineri a fost : CFR rullz   😐

Reclame