Cand spun ciocolata nu ma refer la Romania ca fiind o tara dulce ci fiind o tara de cacao. De ce spun asta?

Spun asta deoarece in tara noastra nu se recicleaza, si nu ma refer la hartie, metal sau plastic, ci ma refer la cladiri. Stiu nu exista cladiri reciclate dr e forma de a spune.

M-am saturat ca peste tot pe unde merg sa vad cladiri lasate in paragina si asta fiindca apartine de X sau Y. Daca sunt ale voastre, faceti ceva cu ele, nu le lasati sa se darame caci nu o sa va foloseasca la nimic daramate.

Ce mi-a venit sa scriu asta? Simplu, mergand intr-o frumoasa zi de duminica la bunica in vizita, am trecut pe langa o fosta baza militara. La o prima vedere nu era nimeni pe acolo dar uitandu-ma mai atent am vazut 3 soldati, atat.

Spatiul care trebuie pazit este imens( se intinde pe mai mult de un km lungime…nu stiu exact nustiu sa apreciez, si latime destul de mult….asta pe o parte pe cealalta nush exact….lungimea e aceeasi in schimb). Pe o parte a strazii sunt birourile vechi si alte cladiri administrative.

Tin sa mentionez ca acele birouri vechi sunt in paragina fiindca cei care ar trebui sa administreze acele cladiri nu fac nimic si le lasa sa se darame.

In schimb pe cealalta parte a strazii se afla o cladire mare, impunatoare. In cladirea aceea locuiau soldatii. Acum cred ca locuiesc niste gandacei. Acea cladire ar putea fi folosita in alte scopuri ca de exemplu sa se faca garsoniere pentru familisti, sau pentru cei tineri din cadrul armatei. La asta ma refeream cand spuneam despre „reciclarea” cladirilo. Dar nu, traim in Romania si decat sa ne folosim de o cladire care nu mai are aceeasi intrebuintare care a avut-o initial , mai bine o lasam in paragina.

Un alt exemplu la fel de bun sunt cinematografele din Romania. Cand spun cinematografe, nu ma refer la cele noi gen Cinema City sau altele la fel, ci ma refer la cinematografele comuniste, gen Cinema Unirea, Cinema Victoria, Cinema 1 mai etc. (daca la voi in orash cinematografele cu nume din astea mai functioneaza imi cer scuze dar in general astea sunt numele care le aveau cinematografele de pe vremea comunismului).

Sunt acele cinematografe in care de ani de zile nu se mai ruleza niciun film si sunt inchise si sigilate. Iar in ultimii ani in care au mai functionat erau in stare avansata de degradare si singurii care mai veneau erau maxim 5 persoane si resul niste soricei si sobolani pasionati de film. Acum dupa cum am mai zis majoritatea cinematografelor de acet gen sunt inchise si sunt in paragina fiindca cei care ar trebui sa se ocupe de ele (AnimaFilm Romani cred) isi tin cinematografele pentru ei. Stau si ma intreb ce vor face cu ale lor cinematografe care vor ajunge la temelie in cativa ani. Nu mai spun ca sunt si un pericol pentru pietoni.

In situatia asta se afla sute de cladiri din Romania care apartin cuiva. Mai nimeni nu stie cui apartin ele, tot ce se stie e ca sunt in paragina si srica imaginea Romaniei.

Reclame